تیوپ داخل منبع تحت فشار چه کاری انجام میدهد؟
تیوپ منبع تحت فشار یکی از اجزای اصلی در پمپهای آبرسانی است که کمک میکند فشار آب بهتر کنترل بشه. وقتی پمپ روشن میشه، آب وارد منبع تحت فشار و این تیوپ میشه. حالا در مواقعی که شیر آبی باز میشه و مصرف کمی هست، پمپ روشن نمیشه. در عوض، هوایی که اطراف تیوپ داخل مخزن فشرده شده، به تیوپ فشار وارد میکنه تا آب داخلش خارج بشه و به لولهها بره.
اما اگر مصرف آب زیاد بشه و بیشتر از ظرفیت تیوپ باشه،پمپ وارد مدار میشه تا دوباره آبرسانی کنه. در واقع، تیوپ مثل واسطهای عمل میکنه که از استهلاک زیاد پمپ جلوگیری کنه و باعث افزایش عمرش بشه. تیوپ و منبع تحت فشار تا زمانی که فشار داخل مخزن در حد مناسب باشه، کار خودش رو ادامه میده و وقتی فشار کم بشه، پمپ به طور خودکار روشن میشه و تیوپ رو دوباره پر میکنه.
—
مدلهای مختلف تیوپ منبع تحت فشار
تیوپهای منبع تحت فشار ساختار خیلی پیچیدهای ندارن، اما در اندازههای مختلف تولید میشن. این مدلها بیشتر بر اساس ظرفیت حجم آب و اندازه دهانه اتصال دستهبندی میشن. از مدلهای رایج بازار میشه به ظرفیتهای ۲۴، ۳۵، ۵۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، 150، 200 لیتر و بالاتر اشاره کرد. همچنین دهانه این تیوپها یا کوچک (8سانتی متر) هستن یا بزرگ (9سانت و 15سانت).
کاربرد تیوپ و منابع تحت فشار در سیستمهای مختلف
بیشتر در سیستمهای آبرسانی خانگی و صنعتی استفاده میشن. بهخصوص در بوستر پمپها که برای تامین آب در کشاورزی و آتشنشانی بسیار کاربرد دارن. وظیفه اصلی تیوپ و منابع تحت فشار، حفظ فشار پایدار و جلوگیری از روشن و خاموش شدن مکرر پمپ هست.
—
جنس تیوپ و اهمیت بهداشتی بودن آن
از اونجایی که آب درون تیوپ مستقیماً برای مصرف خانگی استفاده میشه، باید جنس تیوپ کاملاً بهداشتی و مطابق با استانداردها باشه. این تیوپ نباید تغییری در طعم، بو یا رنگ آب ایجاد کنه. امروزه معمولاً از جنسی به اسم EPDM (پروپیلن مخصوص) استفاده می شه که هم مقاومت بالایی داره و هم انعطاف خوبی برای طول عمر بیشتر.
** لازم به ذکر است اگر جنس تیوپ بیکیفیت باشه، ممکنه روی طعم، بو یا رنگ آب تاثیر منفی بذاره.
—
مراحل تعویض تیوپ مخزن تحت فشار
اگر تیوپ خراب بشه و نیاز به تعویض داشته باشه، مراحل زیر رو باید طی کنین:
1. جدا کردن مخزن از لولهکشی
2. باز کردن کلاهک شیر هوا و تخلیه کامل هوا
3. خالی کردن آب داخل مخزن
4. باز کردن فلنج
5. درآوردن تیوپ قدیمی با چرخش و بیرون کشیدن
6. تمیز کردن رسوبات داخل مخزن با سمباده
7. وارد کردن تیوپ جدید
8. جا زدن لبه تیوپ و بستن فلنج
9. باد کردن منبع با کمپرسور طبق مقدار استاندارد
—
چطور بفهمیم تیوپ پاره شده؟
برای تست، فقط کافیه پین شیر هوا رو فشار بدین. اگر به جای هوا، آب ازش خارج شد، یعنی تیوپ سوراخ یا ترکیده و دیگه قابل استفاده نیست. معمولاً تیوپها قابل تعمیر نیستن و باید تعویض بشن.
برای اطلاع از انواع مدل ,قیمت و موجودی میتونید وارد لینک تیوپ بشید.